Tahsis edilmiş sunucularla birlikte, ek olarak Windows lisansları kiralayabilir, yedekleme siparişi verebilir, izleme, işletim sistemi bakımı ve diğer hizmetleri yapabilirsiniz.
Hemen Sipariş Ver!Standart olarak nelerin dahil olduğunu inceleyin!
Güvenliğiniz bizim için önemlidir. Verilerinizin ve uygulamalarınızın her zaman tamamen güvende olması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini size göstermekten mutluluk duyarız.
Enterprise SSD Diskler ile mükemmel okuma/yazma hızının keyfini yaşayacaksınız. Tüm sanal sunucu alt yapımızda %100 SSD diskler kullanmaktayız!
Tüm sanal sunucu paketleri haftalık olarak farklı bir sunucuya otomatik olarak yedeklenir. Bunun için sizden kesinlikle üçret talep etmiyoruz.
Altyapımızda kullandığımız donanımlarda DELL,IBM gibi dünya markalarıyla çalışarak sizlere en iyi altyapıyı ve hizmeti sunuyoruz.Kiralamış olduğunuz sunucularda bu gücü hissedeceksiniz!
İngilizce adı Virtual Private Server olan sanal sumucular diğer bir tabirle web sitelerinde en fazla tercih edilen hosting hizmetlerinden biri olan VPS kısaltması ile dilimize geçmiştir. Sanal sunuculardaki sanallaştırma teknolojisi sayesinde çoklu kullanıcının yer aldığı kaynakların özel olarak kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Virtual Private Server, dedicated sunuculardan daha ucuz oldukları, paylaşılan sunuculardan daha güvenli ve daha verimli oldukları için tercih edilir. Sunucunun rootuna erişmek için de Virtual Private Server’i de kullanabilirsiniz. Bu sayede uygulamalar kurulabilir ve ortam değişikliği yapabilir. Paylaşılan sunucuda root erişimi olmadığı için hosting şirketi bu tür değişiklikleri yapacaktır. VPS seçimi, şirketlere veya kullanıcılara paylaşılan sunucuların dezavantajlarından kurtulma fırsatı sağlar.
Sanal Sunucu, paylaşımlı sunucunun yanı sıra dedicated sunucunun da avantajlarına sahiptir. Özellikleri ile herkesin kendi bant genişliği ve depolama alanı vardır, ancak fiyatı onları sağlayan dedicated sunuculardan daha ucuz olmasıyla daha fazla tercih edilir. SSH ve root erişimi ile sanal sunucu ortamı çok iyi bir şekilde optimize edilebilir. Özelleştirilebilir olduğu için kullanıcılar ihtiyaç duydukları işlevleri kendi ihtiyaçlarına göre seçebilir ve hatta istedikleri işletim sistemi tercihlerini bile yapabilirler. Sanal sunucuların ölçeklendirilme işlemi, kaynakların artırılma işlemi veya gerekmeyen durumlarda azaltılması pratik yollarla yapılabilir. Sunucu kaynakları arasındaki izolasyon, sunucuda depolanan verileri daha güvenli hale getirir. Sanal sunucuları kullanmak, paylaşılan web hosting ve dedicated sunucular arasında iyi bir geçiş süreci olabilmektedir. Gerçek bir sunucuyu yönetmeye hazırsanız, web hosting sağlayıcısından sanal sunucu siparişi verebilirsiniz..
Virtual Private Server yani sanal sunucular, sanallaştırma teknolojisi sayesinde kaynaklar birden çok kullanıcılı sunucularda kullanılabilir. Sanal sunucular, dedicated sunuculardan daha ucuz oldukları ve paylaşılan sunuculardan daha güvenli ve daha verimli oldukları için tercih edilir. Sunucunun kök dizinine erişmek için sanal sunucu da kullanılabilir. Bu sayede uygulamalar kurulabilir ve çevresel değişiklikler yapılabilir. Paylaşılan sunucuda root erişimi olmadığı için hosting şirketi bu tür değişiklikleri yapacaktır. Tutarlı performans gerektiren küçük iş yükleri için sanal sunucular genellikle ideal seçimdir. Bulut VPS'ye sahip bir sunucu 64 işlemci çekirdeğine sahipse, sunucu 64 örnek depolayabilir. Her örneğin kendi bant genişliği ve depolama alanı vardır. Bu şekilde, sistem performansı sunucuyu kullanan diğer kişilerin kaynak kullanımından etkilenmez.
Öncelikle, geleneksel bir sunucunun gerçekleştirebileceği tüm işlemleri sanal bir sunucu üzerinden gerçekleştirebileceğinizi bilmelisiniz. Çok fazla alan gerekmediğinde genellikle sanal sunucular tercih edilir. Örneğin e-posta veya web sitesi barındırma gibi işlemlerde sanal sunucular kolay ve sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Öte yandan kurulum, güç, lokasyon, bakım maliyetleri gibi ek maliyetleri olmadığı ve geleneksel sunuculara göre daha ekonomik olduğu için tercih edilmektedir. Küçük ve orta ölçekli şirketler genellikle bunu web sitelerini barındırmak, yayınlar, yedeklemeler, kontrol panelleri ve diğer web yazılımları sağlamak için kullanır. Sanal Sunucu, orta düzeyde trafiğe sahip web sitesi sahiplerini cezbeder, ancak sunucunun tamamını gerektirmez ve aynı zamanda şirketler ve orta ölçekli web portalları için uygun bir hizmet haline gelecektir. Ayrıca fiziksel sunucularda sorun yaşayan kişilerin sanal sunucu kullanmayı tercih ettikleri görülmektedir.
VPS sunucusu, hosting endüstrisindeki genel bir uygulamadır; performans açısından VDS'den daha düşük olacak şekilde yapılandırılmıştır. NVME SSD disk altyapısı, yüksek performanslı işlemcisi ve gelişmiş sanallaştırma teknolojisi ile VPS sunucularının performansını iyileştirir ve altyapı izolasyon sorunlarını ortadan kaldırır. Sanal sunucu servisi bir veri merkezi kümesindeki fiziksel sunucuları üzerinde çalışabilir. Tüm veriler çift denetleyicili depolamada bulunur ve fiber optik bağlantılar aracılığıyla yedekli bağlantılarla birlikte kullanılır. Sanal sunucu hizmeti genel bir bulut veya özel sunucu hizmeti değildir. Bir PS ortamının oluşturulmasını destekleyen hiper yönetici, çok katmanlı ağ güvenliği de sağlar ve sunucunun giriş ve çıkışını sıkı bir şekilde kontrol eder. Ek olarak, VPS'de kök kullanıcı erişimine sahip olmak, kullanıcıların gerekli güvenlik yazılımını yüklemelerine olanak tanır.
Öncelikle SSD ve HDD'nin hard disk türleri olduğunu söyleyelim. HDD disk, geleneksel olarak kullanılan mekanik bir sabit disk türüdür. Bu eski tip CD'ler, bilgisayarınızda kullandığınız CD'lerdir.Mekanik işlevleri vardır ve içinde çok sayıda hareketli parça bulunur ve bu parçaların işteki hareket performansına göre şekillenirler. Bu nedenle, iç parçalara bağlı olarak, bu disklere dönen diskler de denir. Bu optik disklerin verileri işleme hızı dönen makine prensibine bağlı olduğundan performansları da bu şekilde sınıflandırılır. Eski versiyondan en büyük farkı tamamen elektronik olması ve hareketli parçası olmamasıdır. Bu, SSD disklerini çok daha hızlı hale getirir. Aynı zamanda hız farkı daha da fazladır. Yüzlerce kat daha hızlı olduklarını söyleyebiliriz. Bu nedenlerden dolayı SSD teknolojili sunucuları tercih etmeniz hız ve arama motorlarında öne çıkmak açısından çok önemlidir.